Saber Apps

4 november, 2019

Saber Apps is een software development bedrijf dat zich focust op het ontwerpen en ontwikkelen van schaalbare apps. Het bedrijf was al bezig met het ontwikkelen van een app maar moest zelf nog een uitsraling krijgen. Wij hebben voor Saber Apps het logo, beeldmerk en huisstijl mogen ontwerpen.

Tijdens het ontwerpen van het logo voor Saber Apps is er gekeken naar de sabeltandtijger, het dier waar de bedrijfsnaam op is gebaseerd. We beginnen altijd met schetsen, hierin gaan we ontdekken wat werkt binnen de wensen van de klant.

De volgende fase is het digitaliseren van de schetsen, Hierin hebben we verschillende ideeën uitgewerkt om te kijken hoe deze samen gaan met de naam van het bedrijf en welke kleur(en) het beste werken. Dit koppelen we altijd terug naar het bedrijf om zo feedback te krijgen en de wensen van het bedrijf in gedachten te houden.

Uiteindelijk zijn wij uitgekomen op een ontwerp waar wij zelf en Saber Apps blij mee zijn. Nu het logo staat kan er gefocust worden op de huisstijl. Welke elementen van het logo kunnen we creatief inzetten als stijlelement? welke kleuren worden er gebruikt naast het logo? hoe moet het bedrijf zich profileren? Er zijn genoeg vragen die we onszelf afvragen bij het ontwerpen van een huisstijl.

Ga terug